13.05.2016 16:00

Pechvogel verlaat Ajax voor Heerenveen

Jordy Bruijn in duel met Hawbir Moustafa van MVV. (06-11-2015)
Jordy Bruijn in duel met Hawbir Moustafa van MVV. (06-11-2015)

Jordy Bruijn verlaat Ajax en heeft een eenjarig contract getekend bij SC Heerenveen. Door blessureleed raakte de negentienjarige middenvelder op een zijspoor bij Ajax. Hij heeft ook een optie van één extra seizoen in het Abe Lenstra Stadion.

Bruijn kwam op zijn zevende in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In 2013 tekende hij een driejarig contract bij Ajax. In de jeugd vormde hij jarenlang het middenveld met Ajax-talenten Donny van de Beek en Abdelhak Nouri, maar in plaats van door te breken zaten blessures hem constant in de weg.

Afgelopen anderhalf jaar liep Bruijn een heup-en knieblessure op. Dit seizoen knokte hij zich nog wel terug bij Jong Ajax, maar verder dan een invalbeurt in november tegen MVV Maastricht kwam het niet.

Het zal een hard gelach zijn voor de Amsterdamse club. In 2013 werd er nog veel van hem verwacht binnen de club. "Ajax verwacht van mij dat ik me nu verder ga ontwikkelen. Zij zien het erg in mij zitten. Ik heb verschillende gesprekken gehad met de staf van Ajax en zij zien een type Xavi in mij, omdat ik het inzicht en de passing van hem heb", zei hij destijds tegen Ajax Showtime.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner