21.05.2016 13:42

PEC Zwolle legt Achahbar voor vier jaar vast

Anass Achahbar zet zijn carrière voort bij PEC Zwolle. De 22-jarige spits, die buiten een verhuurperiode in Duitsland sinds 2002 rondliep bij Feyenoord, tekent een contract voor vier jaar bij de formatie uit Overijssel. Achahbar beschikte nog over een contract tot medio 2017 bij de Rotterdammers.

"Zowel Feyenoord als Anass stond open voor een transfer", legt technisch directeur Martin van Geel uit op de clubwebsite. "Dat had voor een groot deel te maken met de situatie waarin Anass bij Feyenoord verkeerde. Voor spelers van zijn leeftijd is het belangrijk om wekelijks aan spelen toe te komen. Daar is het dit seizoen niet van gekomen. Daarom is de overgang naar PEC Zwolle een goede stap voor Anass. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club."

Achahbar zelf is blij met zijn overstap naar PEC Zwolle. "Na positieve gesprekken met technisch directeur Gerard Nijkamp en trainer Ron Jans was de keuze om voor PEC Zwolle te kiezen snel gemaakt. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het de komende periode belangrijk zoveel mogelijk minuten te maken. De voetbalfilosofie van deze club spreekt mij daarbij al jaren aan, dus ik ben blij hier vanaf komend seizoen onderdeel van uit te maken."

De spits kwam in zijn carrière tot 33 Eredivisie-wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. Achahbar was populair bij de fans van Feyenoord, vooral na zijn geweldige periode in het vorige seizoen, waarin hij onder andere de thuiswedstrijd tegen PSV eigenhandig besliste. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner