21.05.2016 22:15

'Mourinho wordt nieuwe trainer Manchester'

Al tijden zingt de naam van José Mourinho rond bij Manchester United als opvolger van Louis van Gaal. Na de finale van de FA Cup, waarmee ook het seizoen van de Mancunians erop zit, nemen de geruchten weer toe.

BBC Sport meldt dat de Portugees weer wordt genoemd binnen de club. Onder andere het niet bereiken van de Champions League is een grote teleurstelling voor de Engelse grootmacht. Daardoor heeft de clubleiding besloten om Van Gaal aan de kant te schuiven en dat het tijd is voor vernieuwing.

Het nieuws dat Mourinho de nieuwe trainer wordt, zal pas openbaar worden gemaakt als de clubleiding het slechte nieuws aan Van Gaal heeft laten weten. De Nederlandse trainer heeft nog een doorlopend contract, maar ondanks dat de oefenmeester een enorm budget had voor nieuwe spelers, kon hij de doelstellingen niet bereiken.

Zijn opvolger gaat dus de Portugese succescoach worden. Mourinho leidde eerder concurrent Chelsea al naar tal van prijzen, evenals Real Madrid. Tijdens zijn tweede termijn bij Chelsea werd Mourinho dit seizoen ontslagen, na zeer teleurstellende resultaten. Guus Hiddink volgde Mourinho op en maakte het seizoen af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner