03.06.2016 11:37

Update: Braber tekent contract in Helmond

De ervaren Robert Braber stuurt zijn medespelers aan tijdens de competitiewedstrijd Excelsior - Willem II. (05-02-2016)
De ervaren Robert Braber stuurt zijn medespelers aan tijdens de competitiewedstrijd Excelsior - Willem II. (05-02-2016)

Robert Braber doet deze zomer mogelijk een stapje terug. De 33-jarige middenvelder speelde het afgelopen seizoen met Willem II in de Eredivisie, maar zal vertrekken bij de Tilburgers. Een dienstverband bij Helmond Sport lonkt voor Braber.

Waarnemend directeur Theo Glaudemans laat aan het Brabants Dagblad weten dat Helmond Sport in gesprek is met de transfervrije Braber. De club uit de Jupiler League hoopt vrijdag een nieuwe speler te presenteren. Of dat Braber is, laat Glaudemans niet los. "Dat is wel een speler die we er graag bij zouden willen hebben. Helmond Sport is nog op zoek naar ervaren voetballers. Maar voor Braber is meer interesse."

Braber speelde het afgelopen seizoen nog 25 wedstrijden in de Eredivisie, waarvan liefst 23 (!) als invaller. De middenvelder hoopt elders weer als basisspeler aan de slag te kunnen. In het verleden speelde Braber ook al anderhalf seizoen in het shirt van de club uit Helmond.

Update: 03-06-2016 11:37

Robert Braber gaat inderdaad aan de slag bij Helmond Sport. De club uit de Jupiler League bevestigt vrijdagochtend de komst van de 33-jarige middenvelder, die transfervrij overkomt van Willem II.

"Met zijn leeftijd en ervaring zal Robert, zowel binnen als buiten het veld, een belangrijke pion voor ons zijn. Hij kan een goede verbinding vormen tussen de spelersgroep en technische staf. Wij zien Robert als een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook uit de voeten in de spitspositie", vertelt trainer Roy Hendriksen op de clubsite van Helmond Sport.

"Ik ben trots om terug te keren bij Helmond Sport. Het is toch de club waar ik mijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal heb gespeeld. Ik ben Helmond Sport altijd met extra belangstelling blijven volgen. Daarnaast heb ik uit de gesprekken met Roy Hendriksen veel vertrouwen gekregen. Dat waren voor mij belangrijke redenen om een contract te tekenen", aldus Braber.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner