13.06.2016 10:14

Go Ahead Eagles haalt kind van de club terug

Joey Suk dribbelt naar voren tijdens de play-offwedstrijd tussen FC Eindhoven en NAC Breda. (13-05-2016)
Joey Suk dribbelt naar voren tijdens de play-offwedstrijd tussen FC Eindhoven en NAC Breda. (13-05-2016)

Go Ahead Eagles heeft met de 26-jarige Joey Suk een cultheld teruggehaald naar Deventer. De middenvelder komt over van NAC Breda en tekent een tweejarig contract bij de club waar hij in 2009 voor debuteerde in het betaalde voetbal.

Suk komt uit de jeugdopleiding van de formatie uit Deventer en speelde bijna vijf jaar voor Go Ahead Eagles, voordat hij in 2013 naar het Belgische Beerschot AC vertrok. Nog geen half jaar later keerde hij terug naar Nederland in het shirt van NAC Breda, bij die club maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Met Go Ahead Eagles komt Suk volgend seizoen ook uit op het hoogste voetbalniveau van Nederland, de club promoveerde afgelopen seizoen via de play-offs.

"Ik kijk er echt naar uit om terug te keren bij Go Ahead Eagles en vind het mooi om samen met de club in de Eredivisie te spelen. Daar hoort Go Ahead Eagles ook thuis", stelt Suk op het digitale huis van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb altijd een speciale band met de fans gehad, omdat ik zelf ook altijd supporter van de club ben geweest. Toen ik zelf in het eerste elftal mocht voetballen, was dat voor mij een droom die uitkwam. Geweldig om straks weer terug te zijn."

Suk is al de tweede speler die deze transferperiode de overstap van NAC Breda naar Deventer maakt. Eerder zette Kevin Brands zijn handtekening onder een eenjarig contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner