16.06.2016 09:41

'Ajax denkt aan Jamaicaanse spits van Genk'

Leon Bailey toont een vlag na afloop van het play-offduel tussen Racing Genk en Charleroi (29-05-2016).
Leon Bailey toont een vlag na afloop van het play-offduel tussen Racing Genk en Charleroi (29-05-2016).

Ajax staat op het punt om zich te versterken met de Colombiaanse spits Mateo Casierra, maar mogelijk blijft het niet bij de aanvaller van Deportivo Cali. Ajax is namelijk ook in onderhandeling met Racing Genk.

De Amsterdammers proberen volgens Het Belang van Limburg Leon Bailey over te nemen van de Belgische topclub. De achttienjarige Jamaicaan heeft al 47 officiële duels namens Racing Genk achter zijn naam staan, daarin wist hij zeven keer te scoren. 

Craig Butler, de zaakwaarnemer én stiefvader van Bailey, was de afgelopen dagen in Amsterdam om met Ajax te onderhandelen. "We hebben contact met Ajax, zij zien in Leon hun volgende nummer negen", aldus Butler tegenover het Jamaicaanse tv-station CVM. Butler benadrukt echter dat er nog geen akkoord is tussen Ajax en Racing Genk. "Het bod moet voldoende zijn voor Racing Genk."

Ajax gaat tijdens de aanstaande transferperiode waarschijnlijk de voorhoede versterken omdat Arkadiusz Milik mogelijk gaat vertrekken. De Poolse spits, die op dit moment actief is op het EK, staat in de belangstelling van een aantal clubs uit de Europese top.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner