18.06.2016 09:25

'Nog geen nieuwe Zuid-Amerikaan naar Ajax'

Davinson Sánchez (r.) toont zich sterk in het duel met Lucas Villarruel tijdens de wedstrijd Atlético Nacional - Huracán op de Copa Libertadores. (20-04-2016)
Davinson Sánchez (r.) toont zich sterk in het duel met Lucas Villarruel tijdens de wedstrijd Atlético Nacional - Huracán op de Copa Libertadores. (20-04-2016)

In Amsterdam moet men wachten op een nieuwe transfer vanuit Zuid-Amerika. Davinson Sánchez, een Colombiaan in dienst van Atlético Nacional, staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Amsterdammers, die eerst af willen van enkele onnodige spelers. Eerder deze week haalde Ajax de spits Mateo Cassierra.

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher in dienst van De Telegraaf, mogen bijvoorbeeld Ricardo van Rhijn (contract tot medio 2018) en Mike van der Hoorn (2017) vertrekken bij de club, alvorens er gehandeld wordt met Sánchez. De twintigjarige verdediger speelde veertig wedstrijden voor zijn club, waarvan tien op de befaamde Copa Libertadores. 

Van Rhijn was lang een basiskracht bij Ajax, maar moest afgelopen seizoen Kenny Tete voor zich dulden. Toen de rechtsback langdurig geblesseerd raakte koos Frank de Boer ervoor om Joël Veltman naar de positie van back te schuiven in plaats van Van Rhijn een nieuwe kans te geven. 

Van der Hoorn kreeg na de blessure van Jairo Riedewald wel meer speeltijd in de Eredivisie, maar de oud-speler van FC Utrecht heeft in Amsterdam nooit een vaste basisplaats af kunnen dwingen. Het is nog onduidelijk of er veel interesse is in beide verdedigers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner