18.06.2016 10:08

Huser naar Emmen via bijzondere constructie

Pascal Huser (l.) viert zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Tegen FC Volendam scoort hij voor MVV de 4-1. (10-04-2016)
Pascal Huser (l.) viert zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Tegen FC Volendam scoort hij voor MVV de 4-1. (10-04-2016)

FC Emmen heeft een nieuwe speler toegevoegd aan de selectie, maar zal moeten wachten totdat het die speler ook daadwerkelijk kan inzetten. Pascal Huser komt over van sc Heerenveen, maar is momenteel geblesseerd. De aanvaller, met zeventien duels in de Jupiler League achter zijn naam, scheurde een klein jaar geleden zijn kruisband af.

Huser heeft een amateurcontract aangeboden gekregen bij FC Emmen, dat hem gaat begeleiden in het revalidatieproces. Als tegenprestatie heeft FC Emmen vervolgens het recht om Huser aan het einde van het komende seizoen een nieuw contract aan te bieden, tot medio 2018. De spits komt uit de jeugdopleiding van de formatie uit Drenthe en verscheen daardoor op de radar.

"Wij proberen onze oud-jeugdspelers zoveel mogelijk in het oog te houden, ook als het even minder gaat. Op basis van het eerste contact hebben we Pascal vervolgens in overleg een dag bij diverse gerenommeerde artsen door laten lichten, en daar kwamen ze met positief berichten. De verwachting is dat mettertijd en vooral met de juiste training en een persoonlijk revalidatietraject hij weer honderd procent fit en geschikt kan worden voor betaald voetbal", stelt manager voetbalzaken Jan Korte op de clubwebsite van FC Emmen.

Huser is ook tevreden met de nieuwe stap in zijn carrière. "Ik ben blij dat FC Emmen bereid is mij onder deze omstandigheden op te vangen. De wijze hoe het contact is verlopen en hoe de club voor mij persoonlijk aan de slag is gegaan om een op maat gemaakt traject op te zetten voelt als een warm bad. Ik wil de komende periode in mezelf investeren en hoop oprecht dat deze investering zich uit gaat betalen in doelpunten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner