18.06.2016 12:10

Het grote geld lonkt voor Utrechter Barazite

Nacer Barazite lost een schot tijdens het competitieduel FC Utrecht - PEC Zwolle. (24-01-2016)
Nacer Barazite lost een schot tijdens het competitieduel FC Utrecht - PEC Zwolle. (24-01-2016)

FC Utrecht moet het volgend seizoen mogelijk doen zonder aanvallende middenvelder Nacer Barazite. De Nederlander met Marokkaanse roots staat in de belangstelling van clubs uit Turkije en het Midden-Oosten, zo stelt zijn belangenbehartiger.

Het is niet bekend om welke clubs het gaat, maar zaakwaarnemer Alexander Bursac gaat binnenkort het gesprek aan met diverse clubs. Al Shabab Al Arabi, de club van trainer Fred Rutten, wordt door Voetbal International genoemd als mogelijke nieuwe club voor Barazite. Het weekblad sprak met zaakwaarnemer Bursac, die verwacht dat de middenvelder, die afgelopen seizoen maar liefst 41 wedstrijden speelde in het shirt van FC Utrecht, vertrekt.

"Alleen als FC Utrecht en Nacer onder goede voorwaarden akkoord geven, anders zal hij zich voor honderd procent inzetten voor Utrecht", legt hij uit. Het lijkt er dus op dat alleen een te hoog transferbedrag een overstap van Barazite naar het buitenland in de weg staat. De 26-jarige voetballer stond naar verluidt ook in de belangstelling van Premier League-clubs. Barazite kwam in zijn carrière eerder uit voor Arsenal, Derby County, Vitesse, Austria Wien en AS Monaco.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner