21.06.2016 13:48

Leemans verruilt PSV voor Jupiler League-club

Clint Leemans gaat aan de slag in de Jupiler League. De twintigjarige middenvelder verruilt het beloftenelftal van PSV voor VVV-Venlo. Vanaf zijn achtste speelde Leemans in de jeugdopleiding van de landskampioen.

"Er waren andere clubs voor mij in de race, maar het verhaal van VVV-Venlo sprak me het meeste aan. Daarnaast heb ik drie seizoenen tegen ze gespeeld en zag ik het team elk jaar beter worden. Afgelopen seizoen is het helaas niet gelukt om te promoveren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ook dit seizoen mee gaan doen voor de prijzen", vertelt de aankoop op de website van VVV.

"We volgden Clint al een hele tijd en zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft", voegt hoofdtrainer Maurice Steijn toe. "In de gesprekken die hij heeft gehad werd snel duidelijk dat we op een lijn zaten en we halen een goede controlerende middenvelder met een goed schot en veel spelinzicht binnen. Allemaal zaken die hij hopelijk ook de komende seizoenen bij VVV-Venlo kan laten zien."

De afgelopen drie seizoenen speelde Leemans een kleine negentig duels in de Jupiler League voor het beloftenelftal van de Eindhovenaren. Daarin scoorde de middenvelder veertien doelpunten. In Venlo ondertekent Leemans een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een extra jaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner