29.06.2016 09:20

Update: Stans tekent voor drie jaar in Breda

Jeff Stans baalt van het 1-1 gelijkspel van zijn Excelsior in het thuisduel met sc Heerenveen. (17-04-2016)
Jeff Stans baalt van het 1-1 gelijkspel van zijn Excelsior in het thuisduel met sc Heerenveen. (17-04-2016)

Jeff Stans maakte de afgelopen twee seizoenen een goede indruk met Excelsior in de Eredivisie, maar hij lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen in de Jupiler League. Naar eigen zeggen is de middenvelder er bijna uit met NAC Breda.

Er zijn meerdere clubs die Stans willen inlijven, waaronder een aantal Eredivisionisten. De 26-jarige middenvelder tekent echter waarschijnlijk bij NAC Breda, al is de deal nog niet rond. "Maar mijn gevoel bij NAC is zo goed, dat dat heel snel wel het geval is. Dinsdag hebben we een volgend gesprek", vertelt Stans aan BN De Stem.

Stans zegt dat een definitieve 'ja' afhangt van het totaalplaatje. "Daaruit gaat het ook om wat kleinere, bijkomende zaken. Om een auto en dat soort dingen", aldus de oud-speler van RKC Waalwijk, die in grote lijnen echter rond is. "Ik geloof in waar de club nu mee bezig is en ik heb vertrouwen in trainer Dijkhuizen."

Het maakt Stans weinig uit dat NAC Breda niet in de Eredivisie speelt. "Anders ga je niet met NAC praten. Ik ben die uitdaging eerder al aangegaan door van RKC naar Excelsior te gaan. Natuurlijk kijk je op je 26ste ook meer naar de financiën dan toen, maar een beetje inleveren is geen probleem. Ik zie NAC als een club die in de Eredivisie thuishoort en ik wil er aan meehelpen om ze daarin terug te krijgen."

Update: 29-06-2016: 09:20:

Jeff Stans (26) heeft een driejarig contract ondertekend bij NAC Breda. De middenvelder komt transfervrij over van Eredivisionist Excelsior en had meerdere aanbiedingen op zak om op het hoogste niveau actief te blijven. Het verhaal van NAC Breda, dat volgend seizoen in de Jupiler League speelt, sprak Stans echter aan.

"Ik ben op een leeftijd en punt in mijn leven gekomen dat processen heel belangrijk zijn, wat een club kan en wil. Ik heb daarom ook een keuze gemaakt voor het totaalplaatje en voor de potentie van de club, omdat je voor meerdere jaren gaat tekenen", legt Stans uit op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

De middenvelder speelde honderdvijftig wedstrijden in zijn carrière, waarvan bijna honderd in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner