29.06.2016 09:40

Lazović gaat voor speeltijd bij zijn elfde club

Na een mislukt avontuur in Slovenië gaat Danko Lazović volgend seizoen aan de slag in Hongarije. De oud-spits van onder andere Feyenoord, Vitesse en PSV tekent een contract bij Videoton FC, dat vorig seizoen tweede werd in de NB 1.

Lazović komt over als transfervrije speler, aangezien hij afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd speelde voor het Sloveense Olimpija Ljubljana. De Servische spits kreeg geen werkvergunning en kon daardoor niet in actie komen voor wat uiteindelijk de kampioen in Slovenië werd. Videoton meldt dat Lazović ook nu nog geen werkvergunning heeft, waardoor hij nog niet kan uitkomen in Europese wedstrijden van de club.

Videoton werd afgelopen seizoen tweede in de Hongaarse competitie en plaatste zich zodoende voor de eerste kwalificatieronde van de Europa League. Daarin werd het gekoppeld aan FC Zaria uit Moldavië. Lazović begon zijn carrière bij Partizan, keerde daar meerdere keren terug, maar speelde ook voor ploegen als Bayer Leverkusen en Zenit St. Petersburg. In Nederland kwam hij uit voor Feyenoord, Vitesse en PSV. Hij scoorde ruim vijftig keer in meer dan honderdvijftig Eredivisie-wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner