29.06.2016 11:58

'Felipe Gutiérrez in Spanje voor nieuwe club'

Felipe Gutiérrez zit op de bank tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente. (01-05-2016)
Felipe Gutiérrez zit op de bank tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente. (01-05-2016)

Felipe Gutiérrez lijkt FC Twente in de komende dagen te verlaten. De Chileense middenvelder is naar verluidt in Spanje om te onderhandelen met Real Betis, dat zijn contract tot medio 2017 af wil kopen. De club speelt volgend seizoen weer in de Primera División.

Volgens Voetbal International zit de transfer eraan te komen, maar moeten speler en clubs nog even geduld hebben, omdat de overgang naar Spanje ietwat gecompliceerd is. Dit heeft te maken met afspraken die FC Twente heeft gemaakt toen het Felipe Gutiérrez in 2012 overnam van Universidad Católica uit Chili. Het is niet bekend om wat voor een afspraken dit gaat.

Real Betis eindigde afgelopen seizoen als tiende in Spanje en hoopt met Felipe Gutiérrez de stap richting de subtop te maken. De Chileense international werd vorige maand met succes aan zijn knie geopereerd en is momenteel herstellende van de operatie. Hij speelde negentig Eredivisie-wedstrijden in het shirt van FC Twente, voor Chili stond hij een kleine dertig interlands binnen de lijnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner