29.06.2016 15:35

RKC'er Yıldırım volgt Poepon naar Turkije

Aleksandar Boljević (r.) probeert de bal van Ismaïl Yıldırım af te pakken, maar de RKC-aanvaller ontdoet zich van de PSV'er. (01-02-2016)
Aleksandar Boljević (r.) probeert de bal van Ismaïl Yıldırım af te pakken, maar de RKC-aanvaller ontdoet zich van de PSV'er. (01-02-2016)

Ismaïl Yıldırım speelt aankomend seizoen - net als Rydell Poepon - voor Boluspor. De vleugelaanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft in Turkije een contract voor twee seizoenen getekend. 

Yıldırım speelde de afgelopen twee seizoenen in de Jupiler League namens RKC Waalwijk. De linkspoot kwam in twee jaar tijd tot vier doelpunten in veertig competitiewedstrijden namens de Waalwijkers. Voor zijn komst naar RKC Waalwijk speelde Yıldırım onder meer voor de amateurs van Kozakken Boys.

"Het verhaal van Boluspor is me goed bevallen", zegt Yıldırım op de clubsite van de Turken. "Boluspor is een project gestart en wil binnen drie seizoenen promoveren naar de Turkse SüperLig. De clubleiding heeft veel vertrouwen in mij en dat doet me goed. Ik hoop dat we aankomend jaar een mooi seizoen zullen beleven."

Yıldırım komt in Turkije in ieder geval een aantal bekende namen tegen. Poepon tekende onlangs een contract bij Boluspor, terwijl een jaar eerder Anco Jansen (oud-speler van onder meer Roda JC Kerkrade en De Graafschap) naar Boluspor vertrok. Een half jaar geleden verruilde Alvin Fortes FC Oss voor Boluspor. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner