01.07.2016 14:54

PSG geeft opgeleefde Ben Arfa nieuwe kans

Hatem Ben Arfain actie als speler van OGC Nice. (23-09-2015)
Hatem Ben Arfain actie als speler van OGC Nice. (23-09-2015)

Paris Saint-Germain heeft Hatem Ben Arfa weten te contracteren. De aanvallende middenvelder komt over OGC Nice en tekent voor twee seizoenen bij de Franse kampioen.

Ben Arfa maakte dit seizoen een uitstekende indruk bij Nice. De middenvelder was met zeventien competitietreffers één van de sterkhouders bij de nummer vier van het afgelopen seizoen. De Franse bondscoach Didier Deschamps nam de 29-jarige Ben Arfa echter niet op in zijn selectie voor het EK.

Ben Arfa gaat spelen met het shirt met rugnummer 21 en komt tot medio 2018 uit voor Paris Saint-Germain. "Een droom komt uit", vertelt Ben Arfa op de website van PSG. "Het is een eer dat ik deze kans krijg. Ik wil Nice bedanken voor de kans die ik kreeg om mijn kwaliteiten te laten zien aan de Franse fans."

De middenvelder begon zijn carrière bij Olympique Lyon en speelde daarna ook nog voor Olympique Marseille. Daarna maakte hij de overstap naar Newcastle United, maar zijn talent kwam daar nooit echt tot ontwikkeling. Tijdens het seizoen 2014/2015 werd Ben Arfa daarom verhuurd aan Hull City. Ook dat werd geen succes: de middenvelder kwam tot slechts acht wedstrijden voor Hull. Terug in de Ligue 1 hervond Ben Arfa zijn vorm en dat heeft geleid tot een mooie beloning: een tweejarig contract bij de kampioen van Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner