09.07.2016 10:30

'PSV niet afgehaakt in de strijd om Lombaerts'

De kans bestaat nog steeds dat Nicolas Lombaerts (31) naar de Eredivisie vertrekt. Niet alleen Ajax is geïnteresseerd, maar ook PSV heeft de strijd om de Belgische mandekker van Zenit St. Petersburg niet opgegeven.

De regerend landskampioen van de Eredivisie werd als eerste gelinkt aan de centrumverdediger en de geruchten gaan dat PSV zelfs al geboden heeft op Lombaerts. Naar verluidt ging het om een transfersom van één miljoen euro, met twee miljoen aan variabelen, bestaande uit bonussen. Zenit St. Petersburg, waar Lombaerts nog een contract tot medio 2018 heeft, ging daar niet mee akkoord.

PSV wil niet meer uitgeven dan die drie miljoen euro, maar in het Eindhovens Dagblad valt zaterdag te lezen dat de Eindhovenaren de verdediger nog niet af hebben gezegd. "De Belg wordt in diverse media gekoppeld aan andere clubs, maar Lombaerts zijn agent houdt vol dat PSV een optie blijft. Hij geeft aan dat PSV hem nog niet heeft afgebeld", schrijft het medium.

Lombaerts miste door een blessure het Europees kampioenschap in Frankrijk met België. Hij speelde voor zijn avontuur in Rusland voor KAA Gent. In totaal staat Lombaerts op driehonderdvijftig clubwedstrijden. Het feit dat PSV verzekerd is van Champions League-voetbal kan een belangrijke factor spelen in een eventuele transfer. Ajax staat in de voorrondes van het kampioenenbal. Ook Schalke 04 wordt gelinkt aan Lombaerts.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner