10.07.2016 20:21

AS Roma laat Leandro Castán tijdelijk gaan

Leandro Castán krijgt een nieuwe kans op meer speeltijd in de Serie A. De mandekker van AS Roma wordt in het aankomende seizoen verhuurd aan competitiegenoot Sampdoria. De Braziliaan speelde om een bizarre reden weinig duels de laatste twee jaar.

In 2012 namen de Romeinen Leandro Castán over van Corinthians SP en meteen werd hij een basiskracht in de hoofdstad van Italië. Twee jaar later werd echter duidelijk dat de centrumverdediger onder het mes moest voor een hersenoperatie. Vanwege een kluwen van misvormde bloedvaatjes in de hersenen werd Leandro Castán vaak duizelig en er was een operatie nodig om van het probleem af te komen.

Na ruim een half jaar kon de Zuid-Amerikaan weer in actie komen voor AS Roma, maar andere spelers kregen de voorkeur boven Leandro Castán, die in het komende seizoen bij Sampdoria mag laten zien wat hij waard is. De club betaalt een half miljoen euro voor de Braziliaan, daarnaast kan AS Roma via diverse bonussen meer verdienen aan het verhuren van Leandro Castán.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner