12.07.2016 13:44

FC Den Bosch legt Belgische verdediger vast

Ben Santermans speelt volgend seizoen in het shirt van FC Den Bosch. De 24-jarige verdediger komt transfervrij over van KFCO Beerschot. De Belgische speler zette dinsdag zijn handtekening onder een contract voor een seizoen.

In de verbintenis is een eenzijdige optie opgenomen waardoor Den Bosch het contract met een seizoen kan verlengen. Santermans doorliep de jeugdopleiding van Racing Genk. Op negentienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Excelsior Veldwezelt. Daarna was hij ook nog actief voor Bocholt en ASV Geel. In 2015 legde Beerschot de verdediger vast.

"Ben heeft de afgelopen dagen kennis kunnen maken met FC Den Bosch", vertelt hoofdtrainer Wiljan Vloet (foto). "Hij heeft ons tijdens zijn proefperiode weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij is een sterke, veelzijdige verdediger die zijn mannetje staat. Als linksbenige centrale verdediger wordt er met Ben een essentiële positie ingevuld."

"Met zijn inzet en opbouwende kwaliteiten is hij een gewenste aanwinst voor de selectie. Daarom ben ik blij dat hij zich aansluit bij de groep. Daarnaast kan Ben bij FC Den Bosch een goede basis krijgen om zich verder te ontwikkelen. We kijken ernaar uit om hem te zien spelen in het shirt van Den Bosch."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner