14.07.2016 22:34

'Juventus legt megabedrag neer voor Higuaín'

Gonzalo Higuaín juicht na alweer een doelpunt voor Napoli. De Argentijn schiet met scherp in de Serie A en komt tot 36 doelpunten. (14-05-2016)
Gonzalo Higuaín juicht na alweer een doelpunt voor Napoli. De Argentijn schiet met scherp in de Serie A en komt tot 36 doelpunten. (14-05-2016)

Gonzalo Higuaín kan een sensationele transfer gaan maken. Juventus is bereid om een afkoopsom van 94 miljoen euro voor de Argentijnse spits op tafel te leggen.

Napoli, de huidige club van Higuaín, is niet met blij met het mogelijke vertrek van de spits. De club wil de Argentijn niet naar een concurrent laten gaan, maar staat machteloos wanneer Juventus de gelimiteerde transfersom van 94 miljoen op tafel legt. Higuaín wordt in dat geval de duurste speler ooit in de Italiaanse Serie A. Eerder deed de Oude Dame al een bod van 75 miljoen op de spits, maar dat werd resoluut afgewezen. Higuaín was afgelopen seizoen goed voor liefst 36 treffers voor de nummer twee van de Serie A en heeft nog een contract tot de zomer van 2017. De spits weigert zijn verbintenis te verlengen.

Juventus en Higuaín zouden al tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen, zo meldt Sky Italia. De landskampioen van vorig seizoen en de aanvaller zijn het eens geworden over een vijfjarig contract en een salaris van ruim zeven miljoen euro per jaar. Ook Arsenal, Chelsea en Bayern München zouden interesse hebben in de diensten van de 63-voudig Argentijns international.

Higuaín is niet de eerste versterking van Juventus voor het aankomende seizoen. Eerder wist de club van trainer Massimiliano Allegri al Miralem Pjanic (voor 32 miljoen euro), Dani Alves (transfervrij overgenomen van FC Barcelona), Mario Lemina (9,5 miljoen euro) en Mehdi Benatia (nu twee miljoen euro, met optie tot koop van twintig miljoen euro) aan te trekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner