20.07.2016 20:41

Alleen Atlético Madrid concreet voor Higuaín

Gonzalo Higuaín heeft geen tijd om een feestje te vieren tijdens het competitieduel Fiorentina - SSC Napoli. (29-02-2016)
Gonzalo Higuaín heeft geen tijd om een feestje te vieren tijdens het competitieduel Fiorentina - SSC Napoli. (29-02-2016)

Ondanks het feit dat Gonzalo Higuaín aan de Europese voetbaltop wordt gelinkt, heeft SSC Napoli maar één concreet voorstel mogen ontvangen. Niet Arsenal of Juventus, maar Atlético Madrid zag een hoog bod afgeslagen worden.

President Aurelio De Laurentiis nam het woord tijdens het trainingskamp van SSC Napoli en ging tijdens het praatje in op de interesse voor Higuaín, die vooralsnog dus alleen bestaat uit die van de Champions League-finalist. "Het enige bod dat ik heb ontvangen was van Enrique Cerezo, president van Atlético Madrid. Dit was een maand geleden en ik vertelde hem direct dat we het niet konden doen."

"Ze boden zestig miljoen euro plus twee of drie spelers, maar daar ging ik niet mee akkoord." Sky Sports maakte eerder deze zomer bekend dat Higuaín een gelimiteerde transfersom in zijn contract heeft staan, ter waarde van een slordige 95 miljoen euro. Het is niet bekend of de spits, die maar liefst 36 keer scoorde in de Serie A afgelopen seizoen, deze optie ook daadwerkelijk in zijn contract heeft staan.

Higuaín speelde eerder in zijn carrière voor Real Madrid en River Plate in zijn thuisland. De Argentijn staat naar verluidt op de lijstjes van Juventus en Arsenal, die dus nog niet met een concreet bod zijn gekomen. In Turijn moet Higuaín de vertrokken Morata vervangen, Arsenal wil met de Argentijn een gooi naar de Premier League-titel doen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner