22.07.2016 11:19

Hemmen verlaat Excelsior voor oud-werkgever

Excelsior-aanvaller Michiel Hemmen in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen ARC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (02-07-2016)
Excelsior-aanvaller Michiel Hemmen in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen ARC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (02-07-2016)

Michiel Hemmen verlaat de Eredivisie voor de Jupiler League. De aanvaller van Excelsior keert terug bij voormalig werkgever SC Cambuur. De spits moet nog wel de medische keuring doorstaan in Leeuwarden.

Bij Cambuur ligt een eenjarig contract klaar voor Hemmen. De aanvaller stond tussen 2012 en 2015 ook al op de loonlijst bij de gedegradeerde formatie. Hij maakte de promotie naar de Eredivisie mee en kroonde zich tot clubtopscorer in het kampioensjaar. Vervolgens maakte hij de overstap naar BK Häcken en kwam Hemmen via Excelsior terug in Nederland.

"Het is haast overbodig om Michiel te introduceren bij de Cambuur-supporters", laat technisch directeur Henry van der Vegt weten op de website van Cambuur. "Hij was een onmisbare schakel in het kampioensteam en is ook in de Eredivisie belangrijk geweest met zijn doelpunten. Daarnaast kent hij de club goed en zal hij dus weinig of geen tijd nodig hebben om zich aan te passen."

"Ik ben heel blij om weer terug te zijn bij Cambuur", laat Hemmen weten. "In Leeuwarden heb ik de mooiste jaren van mijn loopbaan gekend en ik kan niet wachten om daar een mooi vervolg aan te geven. Dit seizoen wil ik vooral veel doelpunten maken en met de club promotie afdwingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner