23.07.2016 13:29

'Medische keuring in Turijn voor spits Higuaín'

Een eventuele transfer van Gonzalo Higuaí­n is in een stroomversnelling geraakt, nadat Juventus een megabedrag heeft geboden op de aanvalsleider van SSC Napoli. Naar verluidt is de Argentijn al in Turijn voor een medische keuring.

Volgens Sky Italia heeft de regerend landskampioen voldaan aan de clausule in het contract van Higuaí­n, ter waarde van een slordige 94 miljoen euro. Aangezien Juventus aan dit bedrag wil voldoen, ging het alleen nog maar om de contractdetails tussen speler en werkgever. Volgens het Italiaanse medium kwamen Higuaí­n en Juventus er snel uit en is het wachten op de bevestiging van een transfer.

Higuaí­n schoot zichzelf vorig seizoen definitief in de schijnwerpers, door in de Serie A maar liefst 36 keer te scoren. Juventus was op zoek naar een nieuwe spits, aangezien het Morata kwijtraakte aan Real Madrid. De Koninklijke maakte eveneens gebruik van een clausule en betaalden dertig miljoen euro voor de Spanjaard. Dit gehele bedrag plus zestig miljoen euro is dus op weg naar Napoli.

Higuaí­n stond naar verluidt ook in de belangstelling van Arsenal, terwijl Atlético Madrid eerder in de zomer een te laag bod uitbracht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner