23.07.2016 16:55

PAOK Saloniki haalt sterkhouder uit Roemenië

PAOK Saloniki, de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League, heeft vlak voor het duel met Ajax een belangrijke slag geslagen op de transfermarkt. Fernando Varela komt over van Steaua Boekarest. De mandekker speelde een kleine vijftig duels in Portugal, heeft meer dan honderd duels in Roemenië op zijn cv staan en is meervoudig international van Kaapverdië.

Ajax en PAOK Saloniki staan aankomende dinsdag tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA, Varela lijkt dan nog niet inzetbaar te zijn voor de Griekse tegenstander. In de return kan PAOK Saloniki hoogstwaarschijnlijk wel beschikken over de robuuste centrumverdediger, die drie jaar in het shirt van Steaua Boekarest speelde. Het positieve transfernieuws komt vlak nadat PAOK Saloniki slechts nieuws kreeg te verwerken op de transfermarkt.

Róbert Mak werd afgelopen week namelijk overgenomen door Zenit Sint-Petersburg. Mak was in het behalen van Europees voetbal een belangrijke schakel voor PAOK Saloniki, maar speelt dus niet mee in de wedstrijden tegen Ajax. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de play-offs van de Champions League en is daarmee automatisch geplaatst voor de Europa League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner