27.07.2016 21:46

'FC Groningen pikt goaltjesdief in Italië op'

De spelers van FC Groningen beginnen met de warming-up aan de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (26-06-2016)
De spelers van FC Groningen beginnen met de warming-up aan de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (26-06-2016)

Nicolò Pozzebon is komend seizoen in Nederland te bewonderen. Volgens Voetbal International is de Italiaanse spits van Juventus op weg naar FC Groningen, dat hem op huurbasis overneemt uit de A-jeugd van de Oude Dame. 

Pozzebon debuteerde voor AC Perugia Calcio al in het betaalde voetbal, maar de aanvaller kwam niet verder dan één duel in de Serie B. Voor Juventus en Perugia speelde hij vooral bij het tweede elftal, afgelopen seizoen werd hij kampioen met Juventus. Pozzebon was goed voor dertien doelpunten in het kampioensjaar, waarvan twee doelpunten in de play-offs.

In de finalewedstrijd tegen AS Roma speelde hij 94 minuten mee. In de verlenging, voordat Juventus won via strafschoppen, werd de spits annex rechtsbuiten naar de kant gehaald. FC Groningen huurt de aanvaller voor één seizoen en heeft daarna het recht om Italiaan definitief over te nemen van de regerend landskampioen in de Serie A. FC Groningen moet het transfernieuws nog bevestigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner