28.07.2016 09:17

'Italiaanse belangstelling voor Letschert'

Timo Letschert in actie tijdens het oefenduel FC Utrecht - Bnei Yehuda (20-07-2016).
Timo Letschert in actie tijdens het oefenduel FC Utrecht - Bnei Yehuda (20-07-2016).

Timo Letschert kan zijn carrière vervolgen in de Serie A. De verdediger van FC Utrecht staat namelijk in de belangstelling van Sassuolo Calcio. Het is niet de eerste keer dat de Italiaanse club een Nederlandse verdediger probeert te verleiden tot een transfer.

Rick Karsdorp stond net als Letschert in de belangstelling van Sassuolo, maar de rechtsback van Feyenoord liet een overgang naar de Serie A schieten. Volgens onder meer Voetbal International zijn FC Utrecht en Sassuolo er in de hoofdlijnen inmiddels uit. De Italiaanse club heeft FC Utrecht kunnen overtuigen met een miljoenenbod, maar het is vooralsnog onduidelijk of Letschert een transfer naar de Serie A ziet zitten.

Letschert, die bij FC Utrecht nog beschikt over een contract tot de zomer van 2018, kende het afgelopen seizoen een sterk seizoen en werd zelfs geselecteerd voor het Nederlands elftal. Een debuut in Oranje bleef vooralsnog uit. Mocht Letschert de overstap naar Italië maken, dan volgt hij in de voetstappen van onder meer Stefan de Vrij en Wesley Hoedt. Zowel De Vrij als Hoedt vertrok naar Lazio Roma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner