30.07.2016 09:09

Amsterdamse tocht Balotelli een reële optie

Hoe bizar het gerucht ook klinkt, Ajax is wel degelijk de mogelijkheden aan het aftasten om spits Mario Balotelli te halen. De club belde met zaakwaarnemer Mino Raiola om de haalbaarheid van een transfer te toetsen.

De Telegraaf komt zaterdagochtend met meer details rondom het gerucht, dat door een Italiaanse journalist de wereld in werd gebracht. Ajax ziet volgens het medium in Balotelli een stunt, die voor een karrenvracht aan doelpunten moet zorgen in de Eredivisie. Vooralsnog zit een eventuele transfer in de verkennende fase, Balotelli heeft nog een contract tot medio 2018 bij Liverpool en daarnaast moet de speler zelf wel te porren zijn voor een transfer naar Nederland voordat de overgang naar een volgende fase gesleept wordt.

De Telegraaf is echter wel stellig in wat de ontwikkeling met Balotelli betekent. De club wil een topper halen als vervanger van Arkadiusz Milik, die inmiddels een medische keuring bij SSC Napoli heeft doorstaan en voor een torenhoog bedrag vertrekt bij Ajax. Met Kasper Dolberg en Mateo Cassierra heeft de club twee jonge talenten klaarstaan, maar daarmee wil Ajax niet het volledige seizoen spelen. Ajax staat momenteel in de derde voorronde van de Champions League. Het behalen van de groepsfase lijkt ook cruciaal in een mogelijke komst van Balotelli.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner