30.07.2016 11:46

Atlético Madrid hengelt Kevin Gameiro binnen

Kevin Gameiro maakt de binnenlandse overstap van Sevilla naar Atlético Madrid. De Franse spits zet, onder voorbehoud van een succesvolle medische keuring, zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2020 in Madrid houdt.

De aanvalsleider zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij RC Strasbourg, na drie jaar ging FC Lorient met hem aan de haal. Bij die club verdiende Gameiro zijn eerste toptransfer, Paris Saint-Germain kocht de spits voor een bedrag van elf miljoen euro. In Parijs debuteerde Gameiro onder andere in de Champions League, maar vanwege de concurrentie, met bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimović, mocht de Fransman vertrekken.

Sevilla sloeg haar slag en betaalde een kleine acht miljoen euro voor de aanvalsleider. De komst van Gameiro bleek een schot in de roos. De goaltjesdief scoorde veel en had een groot aandeel in de drie opeenvolgende Europa League-winsten van Sevilla. In elk seizoen speelde hij alle wedstrijden in de Europa League mee, afgelopen seizoen loodste hij Sevilla nagenoeg persoonlijk naar de titel.

Gameiro gaat volgend seizoen samenwerken met landgenoot Antoine Griezmann. Voor Atlético Madrid is de spits de derde grote aanwinst van deze zomer, eerder kwamen Nicolás Gaitán en Šime Vrsaljko naar de hoofdstad van Spanje.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner