03.08.2016 11:25

'Swansea laat aanvoerder Williams niet gaan'

Gareth Bale (l.) omhelst Ashley Williams (r.) na de 1-0 zege van Wales op Noord-Ierland in de achtste finale van het EK Voetbal. (25-06-2016)
Gareth Bale (l.) omhelst Ashley Williams (r.) na de 1-0 zege van Wales op Noord-Ierland in de achtste finale van het EK Voetbal. (25-06-2016)

Everton hoopt binnenkort Ashley Williams te contracteren, maar moet eerst overeenstemming zien te bereiken met Swansea City. Die club heeft een bod van twaalf miljoen euro op de verdediger resoluut van tafel geveegd.

De 31-jarige Williams maakte tijdens het EK in Frankrijk indruk met Wales, dat door wist te dringen tot de halve finales van het toernooi. Williams was trefzeker in de gewonnen wedstrijd tegen België en imponeerde met zijn sterke spel. De clubleiding van Swansea ziet er daarom weinig in de verdediger kwijt te raken. "We willen hem niet verkopen en hebben daarom het huidige bod afgewezen", zo laat Swansea aan de BBC weten.

Williams speelt al sinds 2008 voor de club uit Wales en is bovendien aanvoerder. Afgelopen seizoen speelde de centrale verdediger nog 26 wedstrijden in de Premier League. Het contract van Williams loopt nog door tot de zomer van 2018. Dinsdag had Everton al wel succes op de transfermarkt. Koeman heeft komend seizoen de beschikking over Idrissa Gueye, die door de oefenmeester wordt omschreven als één van de beste balveroveraars van de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner