04.08.2016 14:22

Excelsior maakt komst huurling Arghus bekend

Excelsior heeft zich versterkt met Arghus Soares Bordignon. De Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd. Dat meldt de Rotterdamse club op de eigen website.

De 28-jarige verdediger, die als voetbalnaam Arghus draagt, komt over van het Portugese Sporting Braga. Hij viel de Rotterdamse club vorig jaar op, toen Braga in de Europa League tegen FC Groningen speelde. Arghus moest wel voortijdig het veld uit, na een frontale botsing met Bryan Linssen.

Wederom haalt de Rotterdamse club een speler binnen door gebruik te maken van het netwerk van nieuwe trainer Mitchell van der Gaag. De trainer was jarenlang actief in Portugal als speler en trainer. Al eerder werd de 26-jarige Angelees Fredy Ribeiro binnen gehaald. Hij is een oude bekende van Van der Gaag uit zijn tijd als coach bij Belenenses.

Arghus heeft ook een Italiaans paspoort. In 2011 kwam de Braziliaan vanuit zijn geboorteland over naar Europa. Hij kwam terecht bij de Sloveense club NK Maribor, waar hij viermaal kampioen werd. In 2015 vertrok hij naar Sporting Braga.

ANP/voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner