15.08.2016 20:07

NAC haalt opnieuw talent van Manchester City

NAC Breda heeft opnieuw een speler van Manchester City weten te strikken. Brandon Barker speelt dit seizoen op huurbasis voor de club uit de Jupiler League.

Barker trainde tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen al een tijdje mee met NAC, maar speelt nu definitief een jaar op huurbasis voor de club uit Breda. De clubleiding van NAC is verguld met de komst van de aanvaller. "Brandon is een groot talent. Zijn komst is een win-win situatie. Krijgt hier kans zich te ontwikkelen en maakt ons direct sterker als team", zegt Hans Smulders, technisch directeur van NAC, tegenover Voetbal International.

Barker speelt al zijn achtste levensjaar in de jeugdopleiding van Manchester City, waar hij in het seizoen 2013/2014 uitgeroepen werd tot 'Academy Players' Player of the Year'. In februari 2016 maakte Barker in het FA Cup-duel met Chelsea speelminuten bij de hoofdmacht van City, dat hem in 2015 voor een maand uitleende aan Rotherham United. Daar kwam hij tot vier duels en één doelpunt.

NAC haalde eerder al David Faupala, Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown op huurbasis bij Manchester City weg. De negentienjarige Barker kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zijn debuut gaan maken voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Dan kan ook Arno Verschueren zijn eerste wedstrijd in dienst van NAC gaan spelen. De Belgisch jeugdinternational tekende zondag een driejarig contract in het Rat Verlegh Stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner