16.08.2016 13:30

Duarte kiest voor terugkeer naar Heracles

Lerin Duarte druipt als speler van sc Heerenveen af na het competitieduel met SC Cambuur. (15-02-2015)
Lerin Duarte druipt als speler van sc Heerenveen af na het competitieduel met SC Cambuur. (15-02-2015)

Lerin Duarte gaat dit seizoen aan de slag bij Heracles Almelo. De middenvelder was transfervrij nadat in onderling overleg was besloten zijn contract bij Ajax te ontbinden. Duarte ondertekende dinsdag een driejarig contract bij de Heraclieden.

"Het aantrekken van Lerin zien wij als een buitenkans", zo laat algemeen directeur Nico-Jan Hoogma weten op de officiële website van Heracles. "Wij kennen zijn voetballende kwaliteiten van zijn eerdere periode in het shirt van Heracles Almelo. Gezamenlijk willen wij ervoor gaan zorgen dat Lerin weer de oude Lerin wordt. Het vertrouwen daarin spreken we uit middels het driejarige contract."

"Ik voel veel vertrouwen bij de club", voegt Duarte toe. "Bovendien heb ik hier al goede jaren gehad. Op dit moment is het voor mij het belangrijkste dat ik weer ga voetballen. Ik wil me graag weer bewijzen en mezelf weer op mijn oude niveau terugbrengen." Duarte wist niet te overtuigen in Amsterdam. Ook verhuurperiodes aan sc Heerenveen en NAC Breda liepen op niets uit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner