18.08.2016 16:44

FC Groningen haalt linksback Davidson

Jason Davidson namens Australië aan de bal tijdens het duel met Zuid-Korea in de finale van de Azië Cup. (31-01-2015).
Jason Davidson namens Australië aan de bal tijdens het duel met Zuid-Korea in de finale van de Azië Cup. (31-01-2015).

Jason Davidson is de nieuwe aanwinst van FC Groningen. De linksback wordt voor één jaar gehuurd van Huddersfield Town. Het is niet het eerste Nederlandse avontuur van de 25-jarige speler.

Tussen januari 2012 en de zomer van 2014 speelde Davidson in het shirt van Heracles Almelo. Vervolgens kwam de linksback bij West Bromwich Albion en uiteindelijk in de Championship bij Huddersfield Town terecht, waar hij nog een contract tot medio 2018 heeft. De club uit Groningen heeft ook een optie tot koop.

De Australiër hoopt bij de Nederlandse club zich in de kijker te spelen voor de nationale ploeg. Davidson was op het WK 2014 de directe tegenstander van Arjen Robben.

Davidson is blij om weer terug te zijn in Nederland: "Allereerst wil ik FC Groningen bedanken voor deze optie. Ik heb genoten van mijn tijd in Nederland, dus toen zo'n grote club als FC Groningen zich meldde wist ik meteen dat dit de juiste stap voor mij was. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te spelen."

Algemeen directeur liet weten dat FC Groningen in principe nu klaar is op de transfermarkt: "Er gaat niets gebeuren, tenzij er dragende spelers weggaan. Dit blijft onze selectie en daar heb ik ook vertrouwen in."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner