20.08.2016 09:02

'FC Barcelona en Ajax akkoord over Cillessen'

Jasper Cillessen is hard op weg naar de uitgang bij Ajax. De eerste doelman van de club staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona en inmiddels volgen de geruchten dat beide clubs een akkoord bereikt hebben. Het Spaanse Sport meldt een akkoord over een vijfjarig contract voor Cillessen.

Daarnaast heeft de kampioen van de Primera División een hogere transfersom geboden dan oorspronkelijk in de media verscheen. Na een bod van twaalf miljoen euro lijkt een akkoord bereikt te zijn over een som van veertien miljoen euro. Het niet bijster grote verschil zal Ajax niet overgehaald hebben voor een verkoop, de randvoorwaarde dat Cillessen nog een week in Amsterdam blijft kan wel het verschil hebben gemaakt.

Ajax is nog actief in de play-offs van de Champions League en raakt de eerste doelman liever niet kwijt voordat de returnwedstrijd tegen FC Rostov is afgewerkt. De Amsterdammers staan woensdag 24 augustus in Rusland tegenover de Europese opponent, daarna lijkt Cillessen zijn gewenste transfer alsnog te krijgen. De doelman zit vanwege de belangstelling niet bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het competitieduel met Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner