20.08.2016 09:25

KRC Genk zet hoog in rond vraagprijs Bailey

Leon Bailey houdt het overzicht als hij met de bal aan de voet de vijandelijke helft van Waasland-Beveren opzoekt. (13-08-2016)
Leon Bailey houdt het overzicht als hij met de bal aan de voet de vijandelijke helft van Waasland-Beveren opzoekt. (13-08-2016)

Ajax komt bedrogen uit als het denkt dat het Leon Bailey makkelijk over kan nemen van KRC Genk. De club wil de Jamaicaan voor een hogere prijs verkopen dan de Amsterdammers aanvankelijk op hoopten. Ajax bood naar verluidt al elf miljoen euro op de buitenspeler.

Algemeen directeur Patrick Janssens vertelt echter tegen Het Laatste Nieuws dat KRC Genk niet van plan is het bod van de club uit de hoofdstad te accepteren. "Wij beseffen dat dit een grote eis is, maar wij zijn op dit moment ook geen vragende partij voor een transfer." Het bedrag dat in Belgische media wordt genoemd is maar liefst twintig miljoen euro en daar houdt het niet bij op.

KRC Genk verwacht namelijk dat Bailey het seizoen gewoon in de Eerste Klasse van België afmaakt, ook als Ajax twintig miljoen euro op tafel wil leggen. De club deed dit eerder met Kevin De Bruyne, toen Chelsea hem kocht. "Het is ook in het belang van Leon dat hij nog een jaar bij ons kan doorgroeien. Na dit seizoen is hij klaar voor een stap hogerop." Ajax is op zoek naar een buitenspeler, aangezien de bezetting op de linkerflank dun is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner