20.08.2016 13:37

PSV verhuurt Ritzmaier aan Go Ahead Eagles

Marcel Ritzmaier wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. De promovendus heeft zaterdag een akkoord bereikt met PSV over de voorwaarden van de tijdelijke transfer. Ritzmaier moet nog wel de medische keuring doorstaan, meldt Voetbal International.

De 23-jarige Oostenrijker speelde vorig seizoen op huurbasis voor NEC Nijmegen, maar wist geen basisplaats te veroveren in het elftal van toenmalig trainer Ernest Faber. Op een langer verblijf in De Goffert hoefde Ritzmaier dan ook niet te rekenen. Ook bij PSV had de middenvelder geen uitzicht op veel speelminuten in de hoofdmacht.

Go Ahead Eagles biedt Ritzmaier een uitweg en huurt de aanvallende middenvelder voor één seizoen. Maandag wordt de Oostenrijker medisch gekeurd en wordt de transfer definitief afgerond. Ritzmaier werd in het seizoen 2013/2014 al eens verhuurd aan SC Cambuur en maakte daar een uitstekende indruk. De clubleiding van PSV besloot daarom het contract van de middenvelder te verlengen tot medio 2018.

Go Ahead heeft na twee competitieduels één punt weten te behalen. De club uit Deventer neemt het dit weekend in een uitwedstrijd op tegen een andere promovendus: Sparta Rotterdam op het Kasteel. Trainer Hans de Koning begroet met Ritzmaier alweer de zesde versterking van deze zomer. Eerder werden Joey Suk, Henrik Ojamaa, Kevin Brands, Sander Fischer en Sam Hendriks al vastgelegd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner