21.08.2016 11:10

'Inter voorkomt Higuaín-scenario met Icardi'

Kersvers Inter-trainer Frank de Boer bekijkt de situatie op het veld voor de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. (10-08-2016)
Kersvers Inter-trainer Frank de Boer bekijkt de situatie op het veld voor de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. (10-08-2016)

In Italië weet men het inmiddels zeker: Inter gaat snel verlengen met spits Mauro Icardi. De club van trainer Frank de Boer handelt slim in het nieuwe contract, aangezien er een bijzondere clausule in de nieuwe verbintenis van Icardi staat.

Niet alleen gaat de Argentijnse spits zo'n vijf miljoen euro inclusief bonussen per jaar verdienen, ook kan hij niet zomaar weggekocht worden door concurrenten in de Serie A. Deze zomer was het Juventus dat concurrent SSC Napoli beroofde van Gonzalo Higuaín, aangezien de Oude Dame een clausule van een kleine honderd miljoen euro in het contract van de Argentijn activeerde.

Sky Italia gokt dat de nieuwe clausule van Icardi bij Inter ook rond de honderd miljoen euro ligt, maar om eenzelfde situatie als bij SSC Napoli en Juventus te voorkomen, is die clausule niet te activeren voor Italiaanse ploegen. Icardi maakte bij Sampdoria indruk als doelpuntenmaker, Inter nam hem in 2013 over. De afgelopen twee seizoenen lukte het de aanvalsleider om boven de vijftien doelpunten in de Serie A uit te komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner