23.08.2016 19:20

Olympiakos verlost Chelsea van flop Marin

Marko Marin vervolgt zijn loopbaan in Griekenland. De 27-jarige aanvallende middenvelder verruilt Chelsea FC voor een avontuur bij de Griekse topclub Olympiakos, waar hij voor drie seizoenen tekent.

Marin tekende dinsdag zijn contract bij Olympiakos. De Grieken betalen zo'n drie miljoen euro voor de Duitser, die sinds 2012 onder contract stond bij de club uit Londen. Zij namen hem destijds over van het Duitse Werder Bremen. In Engeland kwam Marin echter maar tot zes duels voor The Blues.

Op Stamford Bridge was Marin de afgelopen seizoenen niet nodig. Zo verhuurde Chelsea FC hem aan achtereenvolgens Sevilla FC, ACF Fiorentina, RSC Anderlecht en Trabzonspor. Bij de Turken speelde hij afgelopen seizoen 24 duels in de SüperLig. Daarin wist hij drie keer het net te vinden.

De Griekse Super League, waar Marin zijn brood gaat verdienen, is nog niet van start gegaan. De eerste competitieronde werd afgelopen weekend uitgesteld. Komend weekeinde speelt Olympiakos Xanthi. Donderdag wacht eerst nog de tweede ontmoeting met Arouca in de strijd om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Het eerste duel werd met 0-1 gewonnen door de Grieken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner