24.08.2016 19:13

Roda JC versterkt zich met international Wales

Roda JC Kerkrade heeft Simon Church voor één seizoen vastgelegd. De aanvaller uit Wales komt over van MK Dons, dat uitkomt in de Engelse League One (derde niveau). Roda heeft een optie om Church nog een jaar langer in Kerkrade te houden.

Church is 38-voudig international voor Wales en is al de derde nieuwe spits voor Roda JC. Eerder deze zomer haalden de Limburgers al Dani Shahin en Nestoras Mytides. Church is afkomstig uit het netwerk van Roda-trainer Yannis Anastasiou. De Griek was in het verleden werkzaam als assistent-trainer bij Reading, waar Church op dat moment actief was als voetballer.

Anastasiou liet eerder al weten de aanvaller graag te verwelkomen in Kerkrade. "Simon is een echte nummer 9. Hij is goed aan de bal, heeft snelheid en is sterk met zijn hoofd. Hij beheerst het combinatiespel en heeft de juiste leeftijd. Hij is fit en gretig, dat telt. Simon komt uit een sterkere, agressievere competitie dan de Eredivisie", aldus de oefenmeester van Roda JC.

Church maakte afgelopen seizoen weinig indruk bij MK Dons in het Championship. De aanvaller speelde negentien duels voor de club en kwam tot twee doelpunten. De club verhuurde Church na de winterstop aan het Schotse Aberdeen, waar hij goed was voor zes treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner