25.08.2016 12:16

Cillessen bevestigt transfer naar Barcelona

Jasper Cillessen (l.), Mitchell Dijks (m.) en Riechedly Bazoer (r.) komen het veld op voor de oefenwedstrijd tegen de amateurs van AFC. (12-07-2016)
Jasper Cillessen (l.), Mitchell Dijks (m.) en Riechedly Bazoer (r.) komen het veld op voor de oefenwedstrijd tegen de amateurs van AFC. (12-07-2016)

Jasper Cillessen heeft zijn transfer naar FC Barcelona afgerond. De sluitpost heeft via zijn officiële Twitter account zijn transfer van Ajax naar FC Barcelona aangekondigd.

Cillessen kwam woensdagavond nog in actie namens Ajax in de laatste voorronde van de Champions League. De Amsterdammers verloren met 4-1 van FK Rostov en werden daardoor uitgeschakeld. De doelman vloog na afloop van de wedstrijd niet met zijn ploeggenoten naar Amsterdam, maar vertrok rechtstreeks naar Barcelona. "Het komt zeer waarschijnlijk rond", zei Cillessen na afloop van de wedstrijd tegen Rostov over de transfer naar FC Barcelona.

FC Barcelona moet dertien miljoen euro betalen voor de komst van Cillessen. Dat bedrag kan nog oplopen tot vijftien miljoen euro. De doelman moet in Barcelona Claudio Bravo opvolgen. De Chileen staat op het punt om zijn transfer naar Manchester City af te ronden. Cillessen moet in Barcelona de concurrentiestrijd aangaan met Marc-André ter Stegen. De Duitse doelman kwam twee seizoenen geleden over van Borussia Mönchengladbach.

FC Barcelona bevestigt
Ook de Catalanen hebben de transfer inmiddels bevestigd en de details van de overeenkomst bekend gemaakt. Ajax ontvangt dertien miljoen euro voor de keeper en dat kan door middel van bonussen oplopen met twee miljoen euro. In het contract van Cillessen is een afkoopsom van zestig miljoen euro opgenomen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner