26.08.2016 10:00

Napoli verhuurt De Guzmán aan Chievo Verona

Jonathan de Guzmán verlaat SSC Napoli voor één seizoen. De Nederlander gaat op huurbasis spelen voor Chievo Verona. De overgang van de middenvelder is nagenoeg rond, op enkele details in het contract na.

Bij Napoli had De Guzmán geen uitzicht op speeltijd en daarom mocht de in Canada geboren oud-middenvelder van Feyenoord vertrekken uit Napels. Vorig seizoen werd hij ook al verhuurd door Napoli, toen aan Carpi FC. Dat werd geen heel groot succes, want hij speelde slechts vijf Serie A-duels in de tweede seizoenshelft. Bij zijn debuut tegen Frosinone Calcio wist hij nog wel te scoren, als invaller.

Desondanks kon hij niet voorkomen dat de kleine Italiaanse club degradeerde naar de Serie B. Chievo Verona, dat al langere tijd belangstelling had voor De Guzmán, wordt de zevende werkgever voor de veertienvoudig international. Als toptalent van Feyenoord stormde hij de profvoetballerij binnen, waarna hij achtereenvolgens voor RCD Mallorca, Villarreal CF, Swansea City, SSC Napoli en Carpi FC uitkwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner