27.08.2016 10:28

Aquilani keert terug op Italiaanse bodem

Pescara Calcio heeft wederom zaken gedaan op de transfermarkt. Nadat onder anderen Simone Pepe (Chievo Verona), Jean-Christophe Bahebeck (Paris Saint-Germain) en Robert Murić (Ajax) werden gehaald, is Alberto Aquilani de volgende aanwinst. De international van Italië komt over van Sporting CP.

Aquilani komt transfervrij terug naar de Serie A, waar hij in het shirt van vooral AS Roma en ACF Fiorentina indruk maakte. Na vijf sterke seizoenen in Italië nam Liverpool Aquilani over van AS Roma, maar in Engeland lukte het de middenvelder niet om te aarden. Bij terugkomst slaagde de 32-jarige voetballer eerst niet bij Juventus en AC Milan, bij Fiorentina vond hij wederom zijn voetbalbenen.

Het leverde hem een transfer naar Sporting CP op, maar ook in Portugal voetbalde Aquilani niet bijster veel. Pescara heeft hem nu een contract aangeboden, aangezien de ploeg zijn ervaring goed kan gebruiken. Pescara promoveerde afgelopen seizoen terug naar het het hoogste voetbalniveau. In de eerste wedstrijd in de Serie A speelde de ploeg, zonder aanwinsten nog, knap gelijk tegen SSC Napoli.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner