28.08.2016 09:58

Transferbeleid Ajax gekraakt, pluim voor PSV

Stefanos Athanasiadis (l.) kan al heel vroeg in de wedstrijd tegen Ajax met een glimlach richting zijn medespelers lopen. De Griekse spits kopt binnen vier minuten de 1-0 binnen. (03-08-2016)
Stefanos Athanasiadis (l.) kan al heel vroeg in de wedstrijd tegen Ajax met een glimlach richting zijn medespelers lopen. De Griekse spits kopt binnen vier minuten de 1-0 binnen. (03-08-2016)

Analyticus Aad de Mos heeft zich kritisch uitgelaten over het transferbeleid van Ajax. De oud-trainer ziet dat de Amsterdammers niet goed of te traag handelen. PSV aan de andere kant, krijgt complimenten van De Mos.

"Ik kan er niet met mijn hoofd bij hoe Ajax zich in de huidige transferperiode heeft gedragen. Ze krijgen Ziyech er misschien nog bij, maar dat proces is ook pas op gang gekomen door tegenvallende resultaten",stelt hij in gesprek met de NOS. "Als je kijkt naar de transfers van Heiko Westermann en Bertrand Traoré, lijkt het erop dat Ajax vooral gevoelig is voor het verhaal van makelaars."

"Westermann is veel te oud en heeft moeite met onze manier van verdedigen. En Traoré is geen nummer negen, dat is een flankspeler." PSV haalde met onder anderen Bart Ramselaar en Siem de Jong twee versterkingen voor op het middenveld. "PSV zie je bewust doorselecteren en ze doen dat op een structurele manier. Ramselaar moet in de toekomst Davy Pröpper gaan vervangen, maar kan nu al aan het grote werk ruiken. Denk aan de Champions League."

"Het middenveld lijkt nu goed te staan, maar vergeet niet dat een club als PSV zo'n zestig wedstrijden speelt. Dan kun je nooit met hetzelfde middenveld blijven spelen. Iemand als Jorrit Hendrix is ook nog jong. Hij zal wellicht ook wat mindere fases in een seizoen hebben. Dan is het voor Cocu fijn dat hij een ervaren speler als Siem de Jong achter de hand heeft." Ajax kent een moeilijke start van het seizoen, met uitschakeling in de Champions League en matige resultaten in de Eredivisie. PSV is momenteel nog foutloos in het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner