29.08.2016 20:52

'Knieproblemen verhinderen transfer Tioté'

De transfer van Cheick Tioté naar Galatasaray leek al in kannen en kruiken, maar de medische keuring zet waarschijnlijk een streep door de komst van de middenvelder naar Turkije. Uit de tests bleek dat Tioté knieproblemen heeft.

Galatasaray heeft de komst van de 30-jarige middenvelder echter nog niet volledig uit het hoofd gezet. De club heeft aangedrongen op aanvullend medisch onderzoek, maar volgens Turkse media is de kans klein dat Tioté alsnog door de keuring weet te komen. Tioté speelt nu voor Newcastle United, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde.

De Engelse club had al een akkoord bereikt met Galatasaray over een overgang van de middenvelder uit Ivoorkust, maar raakt Tioté waarschijnlijk dus niet kwijt aan de Turkse topclub. Bij FC Twente wordt de mogelijke transfer met bovengemiddelde belangstelling gevolgd. De club uit Enschede verkocht Tioté in 2010 voor vier miljoen euro aan Newcastle en bedong daarnaast een doorverkooppercentage van vijftien procent.

Tioté speelt al zes seizoenen in dienst van Newcastle en heeft nog een contract voor één seizoen bij The Magpies. De afgelopen anderhalf jaar was de Ivoriaan echter geen basisspeler meer bij de Engelse club, waar ook Vurnon Anita onder contract staat. Tioté kwam eerder uit voor Roda JC Kerkrade en RSC Anderlecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner