30.08.2016 19:52

Sigþórsson op huurbasis naar Galatasaray

Kolbeinn Sigþórsson gaat aan de slag bij Galatasaray. De spits uit IJsland maakt zelf bekend dat hij een contract heeft getekend bij de Turkse topclub. Galatasaray neemt Sigþórsson op huurbasis over van FC Nantes en heeft de optie om de spits aan het einde van het seizoen definitief in te lijven.

De Franse club nam op zijn beurt Sigþórsson een jaar geleden voor drie miljoen euro over van Ajax. De spits, die in het verleden eveneens bij AZ speelde, kwam in zijn eerste seizoen in Franse dienst niet uit de verf. In 28 competitiewedstrijden kwam Sigþórsson tot maar 3 doelpunten. De IJslander stond slechts negen keer negentig minuten lang op het veld.

Sigþórsson wordt in Turkije teamgenoot van Wesley Sneijder en Ryan Donk. De spits gaat daarnaast samenwerken met nog een Nederlander: trainer Jan Olde Riekerink. In Istanboel hoopt Sigþórsson, die rugnummer 77 krijgt, zijn carrière weer op de rails te krijgen. In de Eredivisie kwam de IJslander namens Ajax en AZ nog tot 46 doelpunten in 112 wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner