31.08.2016 13:15

FC Utrecht haalt Van der Meer toch binnen

Robin van der Meer maakt de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht. De 21-jarige verdediger tekent een contract voor vier seizoenen in de Domstad. De transfer ketste dinsdag nog bijna af.

De deal was dinsdag bijna rond, tot Go Ahead Eagles met een aanvullende voorwaarde kwam. De club uit Deventer wilde dat Van der Meer, die contractueel recht had op een percentage van de transfersom, zijn aandeel liet vallen. Daar ging de linksback niet mee akkoord. Een dag later zijn alle partijen alsnog overeengekomen.

"Robin is een speler die over de kwaliteiten beschikt die wij zoeken in het profiel van een verdediger. Hij is robuust, sterk in duels en snel. Bovendien heeft hij een sterke drang naar voren. Hij is op meerdere posities inzetbaar en heeft een enorm potentieel", zegt Erik ten Hag op de clubwebsite van FC Utrecht.

"Met de komst van Robin neemt het aantal keuzemogelijkheden in de laatste linie toe", vervolgt Ten Hag, die onlangs Edson Braafheid zag wegvallen met een achillespeesblessure. "Onze scouting heeft hem het afgelopen seizoen intensief gevolgd en in beeld gebracht. Wij verwachten dat hij zijn goede ontwikkeling voortzet en op korte termijn bijdraagt aan een succesvol FC Utrecht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner