31.08.2016 15:38

Na Antonia ook Tamata weg bij Groningen

FC Groningen-verdediger Abel Tamata duelleert met zijn directe tegenstander Dirk Kuyt van Feyenoord. (12-12-2015)
FC Groningen-verdediger Abel Tamata duelleert met zijn directe tegenstander Dirk Kuyt van Feyenoord. (12-12-2015)

Naast Jarchinio Antonia is ook Abel Tamata per direct vertrokken bij FC Groningen. Tamata heeft - net als Antonia - zijn contract laten ontbinden. Het tweetal kan nu - ook na het verstrijken van de transferdeadline - op zoek naar een nieuwe club.

"FC Groningen is de afgelopen dagen in gesprek gekomen met zowel Antonia als Tamata over de sportieve toekomst van beide spelers in het Noordlease Stadion", aldus FC Groningen in een statement op de officiële clubsite. "De uitkomst is dat zij nog weinig perspectief hebben bij FC Groningen en het daarom voor alle partijen wenselijk is dat beide spelers elders onderdak vinden. De betrokken partijen hebben hiervoor een oplossing gevonden door per direct de overeenkomsten, die nog doorliepen tot 1 juli 2017, te ontbinden."

De Groningers zijn niet van plan om op de laatste dag van de transfermarkt nog vervangers voor Antonia en Tamata aan te trekken. "FC Groningen is niet voornemens een vervanger of vervangers aan te trekken voor Antonia en Tamata. De club heeft tot het sluiten van het transferwindow – vandaag om middernacht – nog de mogelijkheid mutaties aan te brengen in de selectie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner