31.08.2016 20:31

Nog altijd geen duidelijkheid over Henriksen

Markus Henriksen bedankt het publiek in het AFAS Stadion na de 2-4 nederlaag van AZ tegen PSV. (02-04-2016)
Markus Henriksen bedankt het publiek in het AFAS Stadion na de 2-4 nederlaag van AZ tegen PSV. (02-04-2016)

Markus Henriksen hoopt nog altijd op een transfer, maar is vooralsnog 'gewoon' speler van AZ. Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij de club uit Alkmaar, sluit niet uit dat de 24-jarige middenvelder ook dit seizoen bij AZ blijft spelen.

Afgelopen weekend speelde Henriksen, vanwege zijn verwachte transfer, al niet meer mee in de wedstrijd tegen NEC. De Noorse middenvelder was in onderhandeling met het Engelse Hull City, dat afgelopen seizoen wist te promoveren naar de Premier League. Een definitief akkoord over de transfer van Henriksen is er nog altijd niet, maar de tijd begint inmiddels te dringen.

"Ik kan daar op dit moment niets over zeggen", laat Huiberts weten over de situatie van Henriksen op de website van AZ. "We hebben nog een aantal uur te gaan. We weten allemaal dat hij in gesprek is geweest met Hull, maar daar is nog geen duidelijkheid over. De komst van Iliass Bel Hassani staat daar los van."

De directeur voetbalzaken heeft met de komst van Bel Hassani al ingespeeld op het mogelijke vertrek van Henriksen. Volgens Huiberts is het noodzakelijk om dit seizoen een sterke en vooral ruime bezetting op het middenveld te hebben. "We willen in drie competities meedoen. De competitie, de KNVB-beker en Europa League. Dan heb je een brede selectie nodig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner