31.08.2016 21:31

NAC haalt O'Neill: "Het type dat we zochten"

De supporters van NAC houden een sfeeractie voor aanvang van het competitieduel met Ajax. (27-09-2014)
De supporters van NAC houden een sfeeractie voor aanvang van het competitieduel met Ajax. (27-09-2014)

Shane O'Neill is de nieuwste aanwinst van NAC Breda. De Amerikaans/Ierse verdediger van Apollon Limassol speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij de club uit Breda.

De 22-jarige centrale verdediger is afkomstig uit het netwerk van Manchester City, meldt NAC op de eigen website. De Parel van het Zuiden heeft sinds dit seizoen een samenwerkingsverband met de Engelse topclub en mocht al een aantal huurlingen verwelkomen. Manchester City heeft bemiddeld bij de huurovereenkomst tussen NAC en Limassol.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is blij met het aantrekken van O'Neill. "Shane is het type verdediger dat we zochten: lang, fysiek sterk en goed aan de bal. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring op het hoogste niveau en is een bewezen leider in het veld. Hij kan bovendien op beide centrale posities uit de voeten. We zijn blij dat we hem net voor het sluiten van de markt aan onze selectie kunnen toevoegen."

O'Neill werd geboren in Ierland, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij in de jeugd voor Colorado Rapids, waar hij in september 2012 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. In totaal speelde O'Neill 57 wedstrijden voor de club. In 2015 maakte de verdediger de overstap naar Cyprus. Apollon verhuurde O'Neill eerder al aan het Belgische Moeskroen en het Engelse Cambridge United.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner