31.08.2016 21:53

'Arsenal verhuurt Wilshere aan Bournemouth'

Jack Wilshere maakt tijdelijk de overstap naar AFC Bournemouth. De middenvelder van Arsenal vertrekt op huurbasis naar de huidige nummer negentien in de Premier League.

Wilshere onderging woensdagavond een medische keuring bij het stadion van Bournemouth en doorstond die met succes. Hoewel beide clubs de tijdelijke transfer nog niet officieel hebben bevestigd, lijkt dat een kwestie van tijd. Bij Arsenal hoefde de 24-jarige middenvelder niet te rekenen op veel speeltijd onder manager Arsène Wenger, die aandrong op een verhuur van Wilshere.

De afgelopen twee competitiewedstrijden mocht Wilshere invallen bij Arsenal. Sinds september 2014 maakte de linksbenige middenvelder, door verschillende blessures, niet eenmaal de volledige negentig minuten vol. Vorig seizoen kampte hij nog met een zware enkelblessure, die hem lange tijd aan de kant hield. Bij Bournemouth hoopt Wilshere weer aan spelen toe te komen.

De club was overigens niet de enige geïnteresseerde partij. Ook Crystal Palace, Watford, Sporting CP en Benfica informeerden naar de middenvelder bij Arsenal. AS Roma dacht woensdag een deal te hebben bereikt, maar die ketste later alsnog af. Bournemouth heeft daarvan optimaal geprofiteerd. De laagvlieger neemt het volledige salaris van Wilshere, dat naar verluidt 105.000 euro per week bedraagt, over van Arsenal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner