31.08.2016 22:54

West Ham contracteert transfervrije Arbeloa

West Ham United heeft Álvaro Arbeloa weten te strikken als nieuwe rechtsback. The Hammers hebben de oud-speler van Liverpool en Real Madrid voor één seizoen vastgelegd. De 33-jarige verdediger was clubloos sinds zijn transfervrije vertrek bij Real.

Arbeloa onderging woensdag een medische keuring in Engeland en doorstond die met succes. De rechtsback mag met recht een routinier worden genoemd. Tussen 2008 en 2013 speelde Arbeloa 53 interlands voor het Spaanse nationale elftal en meer dan vijftig duels in de Champions League voor Liverpool en Real. Hij behoorde bovendien tot de Spaanse selectie, die in 2010 wereldkampioen werd in Zuid-Afrika.

De vleugelverdediger keert nu na zeven jaar terug in de Premier League. Arbeloa was tussen 2007 en 2009 speler van Liverpool, waarvoor hij 66 wedstrijden in de hoogste Engelse voetbaldivisie speelde. Daarna maakte de Spanjaard de overstap naar Real Madrid, waar hij de afgelopen jaren vooral genoegen moest nemen met een rol als invaller. De verdediger speelde eerder voor Deportivo La Coruña in de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner